[O2] Zabawa z N-345 ciąg dalszy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ocpfun
    Classic
    • 2014
    • 4

Mili koledzy, do końca tego tygodnia chcę zakupić nowe opony do mojej OC 2. Od dnia wyjazdu z salonu zakładałem na lato zakładane Brigdestone Turanza ER300 w rozmiarze 205/55 R16. Przez 6 lat i 100k przebiegu bieżnik jest całkiem dobry tyle że już widać ząb czas na oponie. Chciałem zatem kupić takie same opony ale okazuje się, że ten model został zastąpiony przez T001. Wszystko byłoby super ale T001 nie mają rantu ochronnego który w ER300 był i chronił felgę. Do dnia dzisiejszego na feldze nie ma najmniejszych rys.

Popatrzyłem na szybko i oponki z rantem ochronnym w sensownej cenie to:
    - PIRELLI P7 CINTURATO
    - CONTI PREMIUM CONTACT 5

Zależy mi na dobrej oponie do normalnej spokojnej jazdy która nie nie będzie się zbyt mocno zdzierać.

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam,
  • Kamil_OII
    Classic
    • 2012
    • 18

Witam, od jakiegoś czasu bawię się z błędem w mojej octavce. Błąd systemu recyrkulacji spalin. EGR. Dokładnie jest to błąd:

005269 - Switch-Over Valve for EGR Cooler (N345): Open or Short to Ground

Co to może być, jeśli ja nie mam chlodnicy spalin ? A jeśli mam to gdzie ona może być ?
    Silnik to 2.0 tdi BMM 140 KM.
    Pozdrawiam.

Komentarz

• Kicer
      Ambiente
      • 2011
      • 217

Wymiennik ciepła bo tak powinien się chyba nazywać. (spaliny są chlodzone ciecza, tzn płynem chlodzacym silnika) znajduje się za silnikiem patrząc od przodu auta. Ale tego szukać nie musisz. Masz usterke zzaworu sterowania chlodnica a nie chłodnicy.

Pozdrawiam MArcin
      Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...

Komentarz

• Kamil_OII
        Classic
        • 2012
        • 18

Zamieszczone przez Kicer
        Masz usterke zzaworu sterowania chlodnica a nie chłodnicy.
        A tego z kolei gdzie szukać, Kolego ?
        Po pytaniach wujka Google jednak nie znalazłem pasującej odpowiedzi.. :/

Komentarz

• rami
          Classic
          • 2013
          • 26

niewiem jak BMM ale BLS ma ten zawor blizko turba za pokrywa rozrzondu.
          jego numer jest chyba 1K0906283A.
          popatrz foto

sprawdz wionzek elektryczny, pisze ze mas zwarcie lub przerwany

chyba nie mowie glupot.

Komentarz

• Kicer
            Ambiente
            • 2011
            • 217

Masz za akumulatorem taka czarną skrzyneczke z gumowymi przewodami? Toto tam wtedy jest.
            Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...

Komentarz

Pracuję...